Paasweekend: een feestelijk gemeenteweekend

Enorm dankbaar voor het geestelijke voedsel, de aansporing en de gemeenschap die we als gemeente wereldwijd ervaren, blikken we terug op de paasconferentie van 2023 die we in West-Nederland hebben beleefd. De hoogtepunten waren de zes uitzendingen vanuit Brunstad in Noorwegen, voor de jeugd, voor de kinderen en voor iedereen. 

Kinderdag

Op zaterdag 8 april kregen de kinderen een warm onthaal op locatie de Schermer met donuts en ander lekkers in een feestelijke omgeving, versierd met vlaggen en ballonnen. Samen volgden ze de kindersamenkomst vanuit Brunstad over het leven, het sterven en de opstanding van Jezus: Hij gaf alles op om ons te redden, zodat we samen met Hem hier op aarde, en tot in alle eeuwigheid kunnen leven. Wij houden van Hem, omdat Hij ons eerst heeft liefgehad!

Na de uitzending stond er een lunch klaar, en natuurlijk mochten de kinderen paaseieren zoeken. De kleintjes konden ’s middags bij een naastgelegen kinderboerderij samen knutselen en met de dieren spelen. Voor de grotere kinderen was er een heus huttenbouwfeest. In groepen hebben ze getimmerd, geschilderd, gezaagd en gebouwd en ze deden een wedstrijd wie de lekkerste pannenkoeken kon bakken.

Active Sport- en activiteitenvereniging


De recreatieve en sportieve activiteiten worden georganiseerd door Active Sport- en activiteitenvereniging. Deze vereniging onderschrijft de geloofsgrondslag van BCC Nederland. De vereniging heeft vier afdelingen verspreid in Nederland en organiseert activiteiten ondersteunend aan het gemeenteleven, op het gebied van sport, spel, cultuur en reizen voor diverse doelgroepen. Lees meer op: www.verenigingactive.nl  

Jeugddag

Op eerste paasdag beleefde de jeugd een sportieve en geloofsversterkende dag, eveneens op de locatie de Schermer. Na een zonnige pauze trok de jeugd naar de zaal voor de uitzending van het Magazine, een informatief en opbouwend tv-programma gemaakt door BrunstadTV. Ze werden aangemoedigd om te drinken van de Geest die in de Bijbel is en om te bidden, zodat je de Geest die op onze conferenties is, in je eigen omgeving kunt verspreiden. Hierdoor zijn we ook tot zegen voor anderen en kunnen we hen de weg wijzen naar een leven met God.

In het Magazine werden de uitslagen van de spaaractie in race 2 van de DR1V-actie bekend gemaakt. Team 14, waar deel BCC West-Nederland deel van uitmaakt, eindigde weer op het podium: de derde plek! 

Lees meer: Nieuwe actie zet jongeren in beweging.

Na de uitzending nuttigden de jongeren een gezamenlijke maaltijd, en maakten ze het samen gezellig op het terrein waarbij iedereen zich verspreidde om zich te vermaken met de verschillende activiteiten. Om 20:00 uur bekeken ze opnieuw een uitzending, dit keer een jeugdsamenkomst, waarin een tekst uit Mattheüs 7:7 werd aangehaald: “Bid en je zal gegeven worden; zoek en je zult vinden; klop en je zal opengedaan worden.” Een bemoediging om in geloof te volharden, en Jezus te vragen om hulp in je dagelijkse situaties!

60+ dag

De 60-plus doelgroep kwam op zondag samen op locatie Trimaran in Houten. Na koffie met gebak keken ze de uitzending van Paasmorgen. Een jarenlange traditie is om samen het lied “Påskemorgen” (NL: Paasmorgen) te zingen, en het is altijd indrukwekkend om te beseffen dat over de hele wereld dit lied meegezongen wordt door iedereen die de uitzending volgt. De uitzending bewerkte een diepe dankbaarheid voor het werk van Jezus, en dat Hij ons heeft vrijgekocht van de zonde om met ons hele hart God te kunnen dienen.

Een heerlijke lunch volgde, met daarop aansluitend een spel: door het gebouw heen hingen cryptische afbeeldingen, en de uitdaging was om te achterhalen welk vers uit Mattheüs 5, 6 of 7 was afgebeeld. Dat was een mooie gelegenheid om met elkaar hierover in gesprek te raken. Ter afsluiting van de prachtige dag genoten ze van een high tea.