Samenkomst 7 mei met informatiemagazine

Vandaag, zondag 7 mei, zijn we in Houten bij elkaar met volwassenen, jongeren en kinderen, waar we een opbouwende samenkomst hebben met een informatiemagazine en parallelle kindersamenkomsten.

Bij binnenkomst worden we verwelkomd met koffie en limonade. Al snel vertrekken alle kinderen met de begeleiders uit het Kinderteam naar hun eigen ruimte om samen een lied te oefenen. Na een half uurtje samen zingen en dansen is het tijd om in drie leeftijdsgroepen op te splitsen, voor een Bijbelverhaal. Vandaag is het thema “Jezus is de goede Herder”.

Ondertussen is in de grote zaal het Magazine gestart met muziek. Dit Magazine is een kort programma waarin informatie wordt gegeven over diverse onderwerpen, waaronder de ‘Drive’ actie waar de jeugd enthousiast over is. Het doel van de actie wordt nog eens duidelijk uitgelegd, namelijk onze jeugd helpen hun spaardoelen te bereiken, zodat ze mee kunnen doen aan de conferenties en camps waar ze zo graag naartoe willen. De volwassenen staan om de jongeren heen, zodat die er zeker van kunnen zijn dat ze hun doelen bereiken.

Zie een eerder artikel over deze actie: Nieuwe actie zet jongeren in beweging

Volharding

Na het Magazine een opbouwend lied uit ons zangboek vertelt Aad Bosma over Jacobus 1 vers 3 en 4. Wij hebben volharding nodig om te bereiken wat ons beloofd is, namelijk dat we volmaakt zullen worden en in niets tekortschieten. Wat bij mensen onmogelijk is, dat is mogelijk bij God! Dat kan als we in onze omstandigheden hulp en kracht zoeken bij God die ons helpt zijn wil te doen in plaats van onze eigen wil. Hier is geloof en volharding voor nodig.

Na Aad horen we meerdere broeders en zusters die aanvullen met persoonlijke getuigenissen of een lied.

Na afloop wordt er nog veel nagepraat in de hal, waar koffie geserveerd is. Jonge mensen verkopen zelfgemaakte hapjes en drankjes om hun spaardoelen te bereiken, terwijl de kinderen vooral buiten spelen.

We zien alweer uit naar een volgend opbouwend samenzijn!