Internationaal vrijwilligersweekend: samen de schouders onder het werk

Bijna duizend vrijwilligers verzamelen zich in het weekend van 10 t/m 12 februari in Oslofjord Convention Center te Brunstad in Noorwegen, om een weekend samen te werken aan de doelstellingen van de BCC-federatie.

Het bruist op het terrein en in het centrumgebouw als de vele vrijwilligers die op dit weekend afgekomen zijn samen de schouders zetten onder de vele opgaven die er liggen. De verschillende organisaties binnen de BCC-federatie hebben hun vrijwilligers uitgenodigd om samen te werken in besturen, commissies en werkgroepen. Of om samen te leren en ervaringen uit te wisselen tijdens verschillende workshops.  De werksessies worden afgewisseld met gezamenlijke maaltijden en een feestelijk samenzijn met geloofsopbouw op de zaterdagavond.

Op zaterdagavond is er een gezamenlijke maaltijd in de grote zaal, voorafgaand aan een opbouwend samenzijn met woordverkondiging vanuit de Bijbel.

Hanneke uit BCC West-Nederland werkt mee aan één van de projecten van BCC Event, die de internationale jongerenkampen en conferenties organiseert. Alle plaatselijke gemeenten van BCC Nederland hebben verantwoordelijkheid gekregen voor een deel van het BUK SummerCamp.

“Dit weekend zijn we met kleine groepjes gestart met het uitdenken van de eerste plannen”, vertelt Hanneke. “In de komende periode moet er heel veel uitgedacht, ingekocht, gebouwd en geoefend worden. We hebben sowieso heel veel mensen nodig om deze onderdelen te laten slagen. Dus ik zou tegen iedereen willen zeggen: gebruik je tijd en je talenten als vrijwilliger, zodat we samen kunnen bijdragen aan een gaaf en onvergetelijk SummerCamp!”

Lees verder: Internationaal vrijwilligersweekend: samen de schouders onder het werk