Reden tot feest: BCC West-Nederland 1 jaar!

Precies een jaar geleden bundelen vier plaatselijke gemeentes in Nederland en België hun krachten en vormen vanaf dat moment een nieuwe gemeenschap onder de naam BCC West-Nederland!

Het 1-jarige jubileum van deze bijzondere verbintenis is vanzelfsprekend een reden voor een feest. De tent waar de feestelijke samenkomst gehouden wordt is versierd met vlaggetjes en de sfeer is opgetogen en verwachtingsvol.

Een gemeenschap in beweging

David Nooitgedagt benadrukt dat de gemeente in West-Nederland een gemeenschap in beweging is, gestuurd door Gods goede leiding en voortdurend afgestemd op de daadkrachtige leiding van de heilige Geest. Dat deze geest bruisend en levend is wordt ook vertolkt door de grote schare kinderen die naar voren stroomt om een lied te zingen. De oudste kinderen, die na de zomer naar het voortgezet onderwijs gaan, mogen na het lied blijven staan en krijgen een paar goede woorden te horen van Judith die medeverantwoordelijkheid draagt voor de kindersamenkomsten en ook van Hugo Kobes, de verantwoordelijke voor de jeugd van BCC West-Nederland, die de jongens en meisjes hartelijk welkom heet in de jeugd. Ze krijgen allemaal een paar leuke presentjes.

Een film met een terugblik van het afgelopen jaar laat zien wat een mooie en waardevolle momenten er in het afgelopen gemeenschappelijke jaar al zijn gedeeld. Deze momenten hebben ten doel gehad om de gemeente, het lichaam van Christus, op te bouwen en te zegenen. Je zou je kunnen afvragen of alle inzet voor het actieve gemeenteleven de moeite waard is, maar 1 mensenkind is meer waard dan de hele wereld, en alles wat we voor een van deze kleinsten gedaan hebben, hebben we voor Jezus gedaan, zegt David Nooitgedagt.

Zalven met kostbare olie

Mattheüs 26 vers 7: ‘Er kwam een vrouw naar Jezus toe die Hem zalfde met kostbare olie…’ Deze olie is een beeld van de zegen waarmee wij ook het lichaam van Christus, zijn gemeente op aarde, kunnen zalven.

In Lucas 7 staat dat deze vrouw een zondares was. Niemand van de discipelen begreep waarom Jezus zich liet zalven door een zondares. Maar Jezus’ verklaring is eenvoudig: ‘Wie weinig vergeven wordt, heeft weinig lief’. Het is duidelijk dat de liefde begint te groeien naarmate wij ervan doordrongen zijn hoeveel óns vergeven is. Het is de zelferkentenis en de liefde tot de waarheid over onze eigen hardheid en bekrompenheid die ons daartoe dringt. Daarom hebben de leden van het lichaam van Christus een verlangen om de ander te zegenen. Als deze geest werkzaam is binnen onze gemeente kan het niet anders dan dat de gemeenschap dieper en hechter wordt, terwijl God geëerd wordt -en niet wijzelf- om het werk dat Hij in ons kan doen.

Een hoopvolle en lichte toekomst

Dat deze boodschap de harten heeft bereikt bewijst de stroom van persoonlijke getuigenissen die daarna volgt. De samenkomst wordt afgesloten met praktische informatie. Onder andere over de zoektocht naar een gezamenlijke plek voor de activiteiten van West Nederland. Alles wijst erop dat dit de plek wordt waar wij nu samenkomen in Zuidschermer. Ook wordt het nieuwe aanbod voor huisvesting op Brunstad tijdens de conferenties uitgelegd. Hoe de toekomst zich verder zal ontwikkelen is nog niet bekend, maar bij God zijn alle dingen hoopvol, duidelijk en licht.

Lees ook: Nieuws over conferentiekalender en huisvesting op Brunstad

Een toast op het eenjarig bestaan voegt een vleugje glamour toe aan de feestvreugde, waarna de barbecues worden opgestookt en er een overvloedige maaltijd wordt geserveerd met kip, hamburgers, gebakken vis en salade. Gefeliciteerd BCC West-Nederland met deze zonnige eerste verjaardag in een gelukkige, warme harmonie!

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.