Met oprichting van kerkgenootschappen klaar voor de toekomst

Op zondag 18 september 2022 richtten geloofsgenoten op vier locaties in Nederland vier plaatselijke kerkgenootschappen en een nationaal kerkverband op. Een historisch moment: vanaf nu is onze geloofsgemeenschap officieel geregistreerd als kerkgenootschap.


Deze mijlpaal is het resultaat van een intensief proces, waarin is gewerkt aan het vormgeven van een juridische structuur die aansluit bij hoe wij als christelijke gemeente de afgelopen decennia hebben gefunctioneerd. Hierbij is gekozen om gebruik te maken van de rechtsvorm kerkgenootschap.

Achtergrond

Onze geloofsgemeenschap is begin jaren zestig in Nederland ontstaan, toen kleine groepen christenen enthousiast werden voor de verkondiging van evangelisten uit Noorwegen. Zij verkondigden de Bijbelse boodschap zoals opgevat door de Noorse marineman Johan Oscar Smith (1871-1943), wiens leven en werk in de loop van de twintigste eeuw uitgroeide tot een wereldwijde geloofsgemeenschap, nu bekend als Brunstad Christian Church (BCC).

De prille (huis)gemeenten die in de jaren zestig in ons land ontstonden, hebben zich inmiddels ontwikkeld tot vier bloeiende regionale christelijke gemeenten. Deze gemeenten hadden zich echter niet formeel georganiseerd volgens de rechtsvorm die de Nederlandse overheid daarvoor biedt. Met de oprichting van vier plaatselijke kerkgenootschappen en daarnaast een nationaal kerkgenootschap (kerkverband) zijn belangrijke immateriële onderdelen vastgelegd in de statuten: onder andere de positie van de voorganger, onze geloofsgrondslag, de bestuursvorm en het lidmaatschap.   

Lees verder: Met oprichting van kerkgenootschappen klaar voor de toekomst

BCC West-Nederland is een van de kerkgenootschappen die is opgericht, door de geloofsgenoten van de plaatselijke gemeente.
Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.