Je leven bouwen op de rots – enthousiast voor de Bergrede

Een Paaskamp met als hoogtepunt een feestelijke thema-avond over de belangrijkste toespraak van Jezus; het is de afsluiting van een periode waarin vele duizenden jongeren zich verdiepten in deze levensbepalende woorden van Jezus.

Noorwegen ligt voor de meesten niet bepaald om de hoek. Toch reizen veel jongeren vanuit de hele wereld naar de camps georganiseerd door Brunstad Ungdomsklubb (Brunstad Jeugdclub), die worden gehouden in het Oslofjord Convention Center (Brunstad) in Noorwegen. De camps bieden een unieke afwisseling van geloofsopbouw en activiteiten, waarbij de tieners begeleiding krijgen van bijna evenveel jongvolwassen ‘mentoren’, die zich als vrijwilligers inzetten.

Ook ruim 300 jongeren uit Nederland reisden af naar het Paaskamp, dat begin april plaatsvond. Waarom ze ervoor kiezen om deel te nemen? Die vraag stellen we aan Eunike, Tessa en Sven uit BCC West-Nederland.

Eunike uit BCC West-Nederland is een van de mentoren tijdens het camp. Overdag doet ze samen met tieners uit diverse gemeenten allerlei creatieve activiteiten. Ze vertelt:

“In de allereerste plaats is het voor mij belangrijk om naar het camp te gaan, omdat ik daar opbouw voor mijn persoonlijke geloof krijg. Wat ik bijzonder vind aan de Bergrede is dat het een toespraak is van Jezus zelf! Daarin ligt enorm veel hulp en wijsheid hoe ik als christen kan leven. Juist als ik strijd tegen het kwade in mijzelf, dan wordt het steeds beter en fijner om bij mij te zijn – zo kan ik een goede mentor zijn voor de jongeren om mij heen. Een van de zaligsprekingen is: ‘Zalig de armen van geest, want hunner is het Koninkrijk der hemelen.’ Ik merk dat ik hulp en wijsheid van God nodig heb, dat ik daarin ‘arm’ ben. Maar God wil mij in elke situatie vertellen wat het beste is om te doen of zeggen, en zo word ik tot zegen! Daar strek ik me naar uit.”

Lees verder: Je leven bouwen op de rots – enthousiast voor de Bergrede

Active Sport- en activiteitenvereniging

De recreatieve en sportieve activiteiten worden georganiseerd door Active Sport- en activiteitenvereniging. Deze vereniging onderschrijft de geloofsgrondslag van BCC Nederland. De vereniging heeft vier afdelingen verspreid in Nederland en organiseert activiteiten ondersteunend aan het gemeenteleven, op het gebied van sport, spel, cultuur en reizen voor diverse doelgroepen. Lees meer op: www.verenigingactive.nl  

DSC02165

DSC02165