De eerste kindersamenkomst van het jaar

Wat zijn we gezegend met onze grote groep kinderen! Ongeveer om de week organiseren we een kindersamenkomst voor circa 100 kinderen, die zijn ingedeeld in leeftijdscategorieën die elk op hun eigen niveau Bijbelonderwijs krijgen.

Tijdens deze samenkomsten wordt gebruikgemaakt van het educatieve materiaal  van BCC Media. Wij geloven dat goede ervaringen in de kindertijd een gezonde basis leggen voor het hele leven. Dat is dan ook het doel van de kindersamenkomsten: om de kinderen een positieve en veilige omgeving te bieden waarin ze op een interactieve manier leren over de Bijbelverhalen en over Jezus Christus.

Gelijkenis van de verloren zoon

Op de kindersamenkomst van 8 januari hoorden de kinderen over de gelijkenis van de verloren zoon. Hij maakte domme keuzes en verliet zijn vader, maar kreeg veel spijt en keerde terug naar huis. Wat een geluk dat de vader hem met open armen ontving! We mogen hiervan leren dat God ons altijd wil vergeven als we daarom vragen.

De kinderen vanaf 6 jaar zagen een sketch van de gelijkenis, uitgebeeld door verschillende kinderwerkers. De jongste kinderen leerden over het verhaal met behulp van het viltbord. En natuurlijk zongen ze liederen over God die zoveel van ze houdt!

Hoe zal de vader in de gelijkenis van de verloren zoon zijn zoon ontvangen als hij weer naar huis keert? Hier de groep van 9-12 jaar die drie varianten van de terugkeer te zien kreeg. Welke staat in de Bijbel en representeert God het beste?

Ook de groep van 6-9 jaar kijkt naar het de leerzame sketch over vader en zoon

IMG_65982

IMG_65982