“God wordt mijn God” – Het A-team in West-Nederland

In het eerste weekend van oktober hebben wij als BCC West-Nederland een geweldig weekend beleefd met deelnemers aan het A-team-programma. 70 jongeren die dit jaar meedraaien in het jeugdprogramma A-team en 100 jongeren uit West-Nederland waren samen rond het kampvuur voor een opbouwende en gezellige avond.

Vanuit West-Nederland draaien dit jaar dertien jongeren mee in het jeugdprogramma, van wie er nu zes weer voor een weekend thuis waren samen met hun nieuwe vrienden uit veel verschillende landen.

Recht en goedertierenheid

David Nooitgedagt begint de avond met de vraag aan de groep jongeren: ”Wat vraagt God van ons?“ Op deze vraag geven verschillende jongeren antwoord. David haalt daarbij Micha 6 vers 8 aan. ”Hij heeft u, mens, bekendgemaakt wat goed is. En wat vraagt de HEERE van u anders dan recht te doen, goedertierenheid lief te hebben en ootmoedig te wandelen met uw God.“ God is niet onredelijk, als ik doe wat ik kan, namelijk als ik ootmoedig wandel met God, zal God het onmogelijke in mij volbrengen. Hij zal overwinning geven over de zonde in mijn vlees. God wordt mijn God en ik krijg ervaringen in het leven met God.

David haalt in verband hiermee ook Jeremia 18 vers 1 tot 4 aan. Hier gaat het erover om af te dalen naar het huis van de pottenbakker. Ik moet afdalen, mij vernederen onder Gods machtige hand, zodat ik mij door God laat vormen. God houdt van ons en heeft geweldige plannen met ons leven, veel beter dan wij zelf kunnen bedenken. Het beste resultaat uit ons leven komt doordat wij als gewillig leem in de hand van de pottenbakker zijn.

Hugo vertelt dat de eerste stap voor een leven met God de moeilijkste stap is. Maar ik kan bidden tot God en door Zijn kracht in mijn leven overwinnen over de zonde die in mij woont.

“De beste keuze uit mijn leven”

Daarna horen we enkele verantwoordelijken van de verschillende A-team locaties.

Zij onderstrepen de boodschap van David en Hugo. Ook horen we veel van de jongeren uit West-Nederland die nu aan het A-team programma deelnemen. Velen geven aan hoe dankbaar ze zijn voor hun tijd daar. Ajai zegt enorm dankbaar te zijn voor de kans die hij heeft gekregen om in het A-team te zijn. Hij vertelt dat ze veel samenkomsten hebben waar Gods woord naar voren komt. Hij zegt dat hij volledig voor God wil leven. Dave zegt dat hij in twee maanden in het A-team dichter bij God is gekomen dan in de 19 jaar daarvoor. Hij is enorm dankbaar dat hij in het A-team mag zijn.

Na het opbouwende samenzijn gaat de avond nog lang door. We genieten van een feestelijke avond met grappige en humoristische stukjes. Elk A-team heeft een stukje voorbereid om zich kort voor te stellen aan West-Nederland en aan de andere A-team locaties.